ARHITECTURA SI MUZEE

PALATUL SI TURNUL PRIMARIEI ORADEA

Palatul Primariei este sediul autoritatii publice locale a Municipiului Oradea. Cu toate ca rolul cladirii este unul administrativ, Turnul cu ceas si sala Gen. Traian Mosoiu (sala in care se reuneste Consiliul Local) sunt obiective turistice.

Descopera

MUZEUL MEMORIAL „IOSIF VULCAN“

Muzeul Memorial functioneaza in fosta locuinta a lui Iosif Vulcan (fost publicist si scriitor, membru al Academiei Romane) si sediul redactiei revistei „Familia“.

Descopera

MUZEUL MEMORIAL „ADY ENDRE“

Manuscrisele lui Ady Endre, numeroase reviste literare, editiile princeps, precum si editii ale operelor sale poetice sunt de remarcat in patrimoniul muzeului. De asemenea, acesta gazduieste si o impresionanta colectie de fotografii vechi, provenite in special din a doua jumatate a secolului al XIX-lea si de la inceputul secolului al XX-lea.

Descopera

CASA MEMORIALA „AUREL LAZAR“

In 12 octombrie 1918 casa lui Aurel Lazar gazduieste ceremonia de semnare a Declaratiei de la Oradea, care va fi citita in parlamentul de la Budapesta o saptamana mai tarziu.

Descopera

TEZAURUL EPISCOPIEI ROMANO-CATOLICE DIN ORADEA

Episcopia Romano-Catolica din Oradea este cea mai veche din intregul oras.

Descopera

CETATEA ORADEA

Veche de peste 1000 de ani, Cetatea Oradea este locul de unde s-a nascut orasul.

Descopera

SINAGOGA NEOLOGA ZION

Cu o arhitectura inspirata din stilul maur, sinagoga este cunoscuta ca Templul Sion, asociata cu faimosul Rabin Sef Doctor Lipot Kecskemeti.

Descopera